2024-06-12 Baarschot

Dag allen, 

2024-06-12-Baarschot-005Helaas konden Jacques en Toon deze tocht niet meemaken. Het werden 11,2 km in een “bekend” gebied.

We waren hier eerder (21-02-2024), de melk is nog steeds dagvers, zoals het 1ste plaatje toen al meldde. Het 1ste plaatje nu geeft prima aan hoe het weer deze keer was en bleef. Een prettige wandeltemperatuur en opengebloeide bloemen, terwijl de boomtakken weerspiegeld in het water vertellen dat het hier wel eens anders is geweest.

Het “monument” verderop doet herinneren aan het fusieleed van wellicht tegen hun zin in gefuseerde gemeenten. Des te droeviger dat wij er achteloos een routebeschrijving op neerleggen of achterlaten. Te meer is dit droevig wanneer je kennisneemt van het fusienieuws: geen eigen postcode.

Het gebied is lieflijk met volop frisgroen, mooie waterstromen en dood hout. Of er in deze streek iets als vlas gekweekt dan wel verbouwd wordt is onbekend maar “vlasachtige” pluimen sieren het landschap wel op.

Wij “rustten” aan de voet van de uitkijktoren, die helaas niet toegankelijk bleek (bij gebrek aan passend muntgeld). Je kunt niet alles (bij je) hebben.

Dan wordt het gebied ruiger, er loopt wellicht een wolf, maar wij vinden de route en hoeven geen gebruik te maken van de service die aan het eind van het traject wordt aangeboden.

Ton

Dienstmededeling: volgende keer starten we bij Toon.

Bron van de wandeling: Route.nl: Op pad door de bossen van Landgoed De Utrecht (wandelroute 921272).

GELEEND

Baarschot is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Hilvarenbeek. Tot en met 1996 gemeente Diessen.
Hoewel de kern geen kerk heeft, wordt zij gezien de grootte én de komvorming als dorp beschouwd en niet als buurtschap.
Het dorp Baarschot heeft in 1978 geen eigen postcode en plaatsnaam gekregen in het postcodeboek, voor de postadressen ligt het dorp daarom sindsdien ‘in’ Diessen.