Allen,
De communicatie over de aangekondigde afwezigheid van Cor, Ton en Harry en de wisseling van koffieadres van Harry naar Jacques was kennelijk niet voor iedereen geheel helder over het WhatsApp-voetlicht gekomen. Zodoende heerste er enig misverstand bij wie we zouden vertrekken, dus. Toon meldde zich keurig om 9 uur bij Harry om daar te horen “wat ie kwam doen”. En Ruud kreeg een vriendelijke ontvangst bij Jacques en Koosje doch mocht gelijk doorrijden naar Toon, die inmiddels snel thuis koffie aan het zetten was, … (met versnaperingen die Koosje had meegegeven aan Jacques). Kwestie van improviseren.
Daarna gezamenlijk (gedrieën dus) naar Waalwijk, ingang Loonse en Drunense duinen. En zoals verwacht, natte paden in overvloed. Dit mocht ons echter niet deren. Fantastisch wandelweer, droog, lekker fris en 3 a 4 Beaufort in de rug.
Wat is dit toch een mooi gebied, ook in deze tijd van het jaar. Hier en daar hink-stap-sprong om de moerassen te ontwijken. Maar ook stukjes Sahara, met vergezichten die je laten dromen als ware je ergens in Afrika.
Al met al 12 mooie kilometers. Op naar de oliebollen. We zien elkaar weer 10 januari 2024 (en dan nu volgens programma bij Toon).
Ruud
Het gemeldde improviseren gold ook voor de verslaglegging, in woord en beeld, van de laatste wandeling in 2023. Daarom hierboven een zoals hij dat zelf noemt “kort geïmproviseerd verslagje ” van Ruud met een enkele foto. Niettemin is de webmaster Ruud zeer erkentelijk dat de jaarverslaglegging over 2023 ordentelijk kan worden afgesloten: lees verder.
Geleend:
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ruim 3.500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij. Hier ligt met name het natuurgebied De Brand bij Udenhout, met zijn afwisseling van hakhoutbossen, natte weilanden en moerasruigtes.
Het gehele park omvat meer dan 3.500 ha. Daarvan is ongeveer 465 ha stuifzand. Het gebied wordt dan ook wel de “Brabantse Sahara” genoemd.
Voor meer info over De Loonse en Drunense Duinen: lees verder op Wikipedia.